Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Ας λάμψει το φώς

Σε αντίθεση με τα κακεντρεχή σχόλια που έχουν γραφτεί από ανώνυμους (για ποιο λόγο άραγε ντρέπονται να γράψουν το όνομά τους και να φέρουν την ευθύνη του λόγου τους ; ) παραθέτω παρακάτω σε μορφή ανάρτησης τον διάλογο που προέκυψε από τα σχόλια της 1ης ανάρτησης ( Cult Έναρξις ) τα οποία αφαίρεσα από τα σχόλια έπειτα ( και αυτό είναι μία απάντηση σε αυτούς του ανώνυμους απεχθείς ). Ο άνθρωπος αυτός που γράφει και κάνει πολύ εύστοχα σχόλια υπογράφει με το όνομα sonrutas.

sonrutas:Τι εξαίσια δουλειά και τι ευφάνταστο δημιούργημα. Η δύναμη της αφήγησης, οι συνεχείς αναφορές σε κινηματογράφο, ζωγραφική, λογοτεχνία , σαν τους περίτεχνους δαχτυλισμούς ενός κονσέρτου φλάουτο. Οι αναφορές στον εξπρεσιονισμό, στον σουρεαλισμό και στον υπερρεαλισμό. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο κανείς θεωρεί πως διαβάζει την παγκόσμια ιστορία της τέχνης όλης της ανθρωπότητας. Επίσης μέσα σε αυτό το έργο διακρίνεται και όλη η δική σας προσωπική πορεία. Είστε αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος καλλιτέχνης που έχω συναντήσει ποτέ μου μπορώ να πω. Θέλω να γνωρίσω όλες τις πτυχές του έργου σας αλλά και εσάς.

Saturnos: Ω! , μα ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια αλλά και πόσο δίκιο έχετε.

sonrutas:Μα θα επιμείνω διότι έχω μείνει έκπληκτος. Είστε τόσο έξυπνος και τόσο όμορφος. Από τους πιο όμορφους ανθρώπους που έχουν πατήσει το πόδι τους στην γη.

Saturnos: Αν και ξέρετε πως υπερβάλετε λιγάκι, από πού με γνωρίζεται;

sonrutas: Έτυχε να είμαι και εγώ στο Mozartum όπου σπουδάσατε τραγούδι και θέατρο ( μεταξύ των πολυετών ετέρων σπουδών σας ) και σας παρακολουθούσα καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών σας εκεί. Ξέρετε εγώ είμαι από το Salzburg. Θυμάμαι ξεκάθαρα πως ήσασταν ο καλύτερος εξ όλων των φοιτητών εκεί και πως σας θαύμαζαν οι καθηγητές σας ( αν όχι σας ζήλευαν).

Saturnos: ω, μα θα έλεγα πως υπερβάλλεται αν δεν είχατε απόλυτο δίκιο.

sonrutas: Και γνωρίζω επίσης πως είστε ένας βαθιά μορφωμένος άνθρωπος, και επίσης πως αρέσετε πάρα πολύ στις γυναίκες.

Saturnos: Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας και από αυτά που λέτε βλέπω πως με γνωρίζετε πραγματικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφορμούμενος από την θέρμη με την οποία ο αγαπητός φίλος υπερασπίζεται το έργο σας το οποίο αναμφιβόλως φέρει τα σημάδια ένος συγραφέως τουλάχιστον προικισμένου
με σπάνια διορατικότητα και απαράμιλλο ταλέντο θα ήθελα με την σειρά μου να εκφράσω κάποιες σκέψεις για τα χαμέρπη εκείνα υποκείμενα που εκμεταλλευόμενα την ανωνυμία τους το μόνο που ξέρουν να κάμουν καλά είναι να κακολογουν και να υβρίζουν ένα τόσο χαρισματικό νέο που το μόνο του ελατώμα υπήρξε η αγνότητα των προθέσεων του και η αγάπη του προς το κοινό του, όπως άλλωστε πολλάκις έχει αποδήξει. Μην δίνεται λοιπόν βάση στα κακεντρεχεί σχόλια αυτών των βασανισμένων από τα πάθη τους, των εγκλωβισμένων σε αβύσσους που τους ρίχνουν τα φθονερά τους αισθήματα. Άλλωστε αυτοί που σήμερα σας υβρίζουν αύριο θα σας λατρέβουν. Πετάχτε λοιπόν αγαπημένε μου στους ουρανούς της δόξας που ομολογουμένως σας ανήκουν και μην δίνεται βάση γιατί τέτοια θα ακούσεται πολλά.