Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Οι Νεφελίμ


Η αναδιάταξη της ύλης στα χρόνια του Βελισάριου είχε ως αποτέλεσμα μιαν ολική αναστάτωση των χωροχρόνων έτσι τώρα οι κίτρινοι πράκτορες εξαργύρωναν στα λουπαναριά τη λαγνεία τους εκτεθειμένοι στη μέγγενη της ηδονής όπως ήταν αναμενόμενο η κατάσταση αυτή είχε βέβαια ανυπολόγιστες συνέπειες διότι τοιουτοτρόπως συμπαρασυρότανε σύμπασα η λιμπιντική ισορροπία του ευρυτέρου διαστήματος οπότε μέσα στις ταραγμένες συνθήκες της αστεροειδούς ανασφάλειας αναδύθηκαν σιγά σιγά μέσα απ’ τις σκιές της υποάστριας ύλης τα μαύρα άλογα του Ολοφέρνη που ήτανε μισά άλογα μισά άνθρωποι τουτέστιν Κένταυροι και ήτινα εξορμούσαν μετά βδελυγμίας ζοφώδους προς πάσαν κατεύθυνση όπως μεταφέρουνε τα άλογα πάθη τους κήρυκες συμφορών στα Καλάβρυτα τουτέστιν στον Ομφαλό των παραλλήλων συμπάντων και τότε μέσα στο χάος της ταραχώδους εκείνης εποχής ξεπρόβαλλε η αγνή μορφή του Αλτεμπαράν του επικηρυγμένου από την Αυτοκρατορία εκδικητή του σκότους ότι μονάχα εκείνος γνώριζε καλά χάρη σε μια πανάρχαιη και ξεχασμένη σήμερα των Μανιχαίων προφητεία πως μέσα στα χρόνια της φωτιάς που καίει μα δεν φωτίζει που καυλωμένα κλαιν τα νεογνά μέσα σε σκοτεινή σπηλιά ένα μονάχα φως αθώρητο ελπίδα Αλταμίρα και ήταν στ’ αλήθεια Αλταμίρα ότι η πριγκίπισσα της Αστουρίας που είχαν κρυογονικά καταψύξει οι εγκέφαλοι του πρώτου χωροχρονικού πραξικοπήματος που οδήγησε στην κατάλυση της Ομόσπονδης Δημοκρατίας των Παρτιζάνων βρισκόταν εδώ και χρόνια φυλακισμένη μέσα στο παγωμένο και τρομακτικό Δάσος των Ψυχών και μόνον ένας πραγματικά ατρόμητος ήρωας θα διενοούταν ποτέ να διεισδύσει στο Δάσος και την Αλταμίρα να σώσει όμως ο Αλτεμπαράν νιώθοντας καυτές στο σβέρκο του τις ανάσες των Κενταύρων να τον πλησιάζουν επικίνδυνα είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του για να εισέλθει όμως στο παγωμένο Δάσος των Ψυχών χρειαζόταν οπωσδήποτε την βοήθεια των Νεφελίμ και συμβουλή απ’ την Καρλότα τη μαύρη βασίλισσα της Αφρικής όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα την διηγηθούμε μιαν άλλη φορά.

6 σχόλια:

Le grand écrivain είπε...

Για τις αναφορές που μου ζήτησαν ορισμένοι φανατικοί αναγνώστες, σπάζοντας τα τηλέφωνα, επιφυλάσσομαι μονάχα να αναφέρω πως το εν λόγω πρόσωπο, δηλαδή η Εθέλ, η κλειδολρατόρισσα της Ταπροβάνδης, δεν μπορούσε να εντοπιστει κατά την διάκεια της αναζήτησης του Αλτεμπαράν διότι ήταν απορροφημένη με τις εκλογές στην Ακαδημία των Λάσκων... κατά τ'αλλα όλα τα υπόλοιπα σημαντικά πρόσωπα του χρονικού των Νεφελίμ νομίζω αναφέρονται.

Le grand écrivain είπε...

κλειδοκρατόρισσα, κι όχι κλειδολρατόρισσα...

Ανώνυμος είπε...

εξοχο αγαπητε. εχω βρει σε ηλεκτρονικη μορφη και το ομοτιτλο βιβλιο που λανσαρεται στην τηλεοραση απο τον γνωστο προφήτη. Αν θέλετε να αλάξετε το θέμα της διατριβής σας μπορώ να σας το στειλω για να ασχοληθείτε.

Le grand écrivain είπε...

Αγαπητέ Σατούρνε εννοείται πως θα μου αποστείλετε το θεόπνευστο αυτό κείμενο. Εντούτοις δεν γνωρίζω αν θα προλάβω να εντρυφήσω στη σοφία του όπως αλλάξω θέμα διδακτορικού... Ο καιρός γαρ εγγύς... και πολύ φοβούμαι ότι πριν τη δευτέρα έλευση του Σωτήρα, θα έχω παρεδημήσει εις την χώρα των Υπερβορείων αναζητώντας στον πλανήτη των Anarres και των Urras τα ίχνη του Hari Seldon, πάντως αν θα αξιωθώ να τo ολοκληρώσω, έχω σκοπό να γράψω, χωμένος σε κάποιο bar της Chiba, τη νεκρολογία του Philip K. Dick...

Ανώνυμος είπε...

Δεν προλαβα να διαβασω την αναρτηση σας, διαβαζοντας τον τιτλο θα θελα να προσθεσω και εγω με τη σειρα μου το σχολιο οτι ψευδοπροφητες του ειδους του δεν περιοριζονται να ενοχλουν με την αισθητικη τους παρουσια (κουρεμενο σβερκο τους και εκεινα τα χοντρα χερια που ολη την ωρα βρισκονται σε διαφωνια με το αξιολυπητο ειναι αληθεια τραπεζι).
Στο παρακατω συνδεσμο θα διαβασετε σε τι ακριβως αναφερομαι.

http://funel.blogspot.com/

Να αναφερω οτι με ενα προσωπο του παρελθοντος ειχα αναλαβει να συγκεντρωσω και να ταξινομησω ολα τα περιοδικα του "χωρου". Μετα απο μερικες μερες εντατικης αναγνωσης ολων των περιοδικων και γνωριμιας μου με μυστικα ταγματα, λυκανθρωπους, αθωες παρθενες που θυσιαζονται, σαυρανθρωπους ,δαιμονολογους, πως να μαθετε μαυρη μαγεια σε 24 ωρες για dummies, μυστικα οπλα τεσλα και δεν ξερω εγω τι αλλο αισθανθηκα τετοια αποστροφη
αντιστοιχη με εκεινη που ενιωσε ο Χανσ οταν το μεντιουμ "καλεσε" τον Γιοχιμ και τα πεταξα ολα με μανια στον καδο των σκουπιδιων. και συνεχιζω με τα λογια του συγγραφεα στην επομενη αναρτηση

Ανώνυμος είπε...

Κατα τη διαρκεια της συνεδριας και την επικληση πνευματων "στο δωματιο υπηρχε ενας παραπανω απο πριν, εκει παραμερα στο βαθος, οπου το κοκκινο φως χανοταν σχεδον στη νυχτα ετσι που τα βλεμματα μολις που καταφερναν να φτασουν, ...καθοταν ο Γιοαχιμ. Ηταν ο Γιοχιμ με τα σκιερα ρουφηγμενα μαγουλα και το πολεμικο γενι των τελευταιων ημερων του και εκει μεσα φουσκωναν τα χειλη τοσο γεματα και περηφανα. Στο αποσκελετωμενο του προσωπο, με ολο που το σκιαζε ενα καλυμμα της κεφαλης, αναγνωριζες τη σφραγιδα του πονου, αλλα και την αυστηρη εκφραση σοβαροτητας που το γεμιζε καποτε ανδροπρεπη ομορφια...Ο Χανσ δεν στραφηκε να δει τους συντροφους του, δεν ηθελε να τους δει ουτε να τους ξερει... Κοιτουσε μονο τον επισκεπτη στην πολυθρονα. Για μια στιγμη νομιζε οτι θα γυρισει το στο μαχι του. Συγγνωμη! ψιθυρισε μεσα του και υστερα γυρισαν τα ματια στις κογχες τους, ετσι που δεν εβλεπε τιποτα πια. ... Εκανε μεταβολη και βγηκε απο το δωματιο.